• Utskrift
  • Print

 

Langs Glomma

Norges lengste elv er 623 kilometer og fortjener sin egen bok. Derfor har turbokforfatteren og DNT-mannen Per Roger Lauritzen brukt to somrer på å padle fra elvas kilder og helt ned til havet ved Fredrikstad. Det hele starter i et par navnløse tjern ca. 880 moh ikke langt fra Stugudal øverst i Tydal i Sør-Trøndelag og ender i havet ved Fredrikstad i Østfold. Underveis passerer vassdraget gjennom fire fylker og til sammen 29 kommuner.
I denne boka fortelles historien både om padleturen og elva. Glommas historie favner blant annet både tømmerfløtning, storflommer og krigstjeneste. Den store elva bruker også mye krefter på å drive en lang rekke kraftstasjoner. Glomma blir krysset av en mengde bruer og blir trafikkert av alt fra kanoer, kajakker og tømmerflåter til robåter, cabincruisere og passasjerbåter. Stedvis er elva fiskerik og en viktig matkilde. Alt dette får du vite mer om i dette praktverket.
I denne boka får også alle ”Glomma-kommunene” solid omtale, så her er mye fakta samlet mellom to permer. Blant annet blir alle kommunene presentert med hvert sitt kart. Glommaboka er til sammen på 228 sider og inneholder både gamle svart/ hvitt-fotografier av historisk karakter og praktfulle fargebilder.   
 Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS