2017    
 
   
 
2016    
 
     
2015    
 
     
2014    
 
     
2013    
   
     
2012    
Norsek perler fra Tom & Tom    
     
2011    
 
     
2010    
   
   
     
2009    
 
 
     
2008    
 
   
     
2007    
 
  • Utskrift
  • Print

Velkommen til Forlaget Tom & Tom!

 

Vi startet med å gi ut praktboken "Naturperler i Buskerud" i 2000, og siden har vi gitt ut en rekke kvalitetsbøker innenfor sjangeren natur og friluftsliv. Vi legger stor vekt på bildekvalitet og at våre bøker skal være etterrettelige. Våre bøker distribueres på vanlig måte gjennom vanlige bokhandler, men kan også bestilles direkte fra forlaget.

 

NORSKE FUGLER

 

LEVEVIS – FORSKNING - TRUSLER – FOLKETRO

 

Dette er ingen vanlig bestemmelsesguide, men en bok om fuglenes liv. Her lærer du hvordan de forskjellige artene lever, om dere daglige gjøremål, om deres særegenheter og ikke minst om pikante detaljer om deres familieliv som utroskap og skilsmisse. Boka presenterer interessante forskningsresultater og gir deg oppdatert informasjon om artens bestandsstatus og trusler.

For våre forfedre spådde fuglene om lykke og ulykke, de forutså vær og avling, var budbringere for Gud og Djevel og fortalte om giftemål og død.  Boka forklarer bakgrunnen for fuglenes plass i sagn, eventyr og navnetradisjoner. Norske Fugler er et samarbeidsprosjekt mellom Tom Schandy og Pål Hermansen, to av Norges mest profilerte naturfotografer og naturbokforfattere. Begge har vunnet i verdens største naturfotokonkurranse, Wildlife Photographer of the Year, og begge har også sittet i juryen i den samme konkurransen som arrangeres av BBC og Natural History Museum i London. Hver for seg har de gitt ut flere titalls naturbøker. Nå har de slått sammen 80 års felterfaring og lagd ei fuglebok sammen.

 

 

BUSKERUDS BESTE

 

I Buskeruds Beste tar forfatterne og fotografene Tom Helgesen og Tom Schandy farvel med Buskerud fylke. Dagens Buskerud, slik vi kjenner det, kommer til å forsvinne med kommunesammenslåinger og regionreform. Buskeruds Beste er en presentasjon av de beste og mest spennende natur- og kulturattraksjonene i fylket. Boka starter med bølgeskvulp og lukt av saltvann ute i fjorden ved Røyken og Hurum, fortsetter deretter gjennom daler, skoger, byer og tettsteder med spennende kulturhistorie og vakker natur for så å bevege seg inn i landet til blant annet Hardangervidda, Hallingskarvet og restens av Buskeruds fjellverden. Bli med på en eventyrlig reise gjennom bokas over 200 sider der tekstene er ledsaget av et stort antall vakre bilder som vil inspirere leseren til å komme seg ut for å oppleve Buskeruds mangfold.

 

 


 

 

ØVRE EIKER

Boka om Øvre Eiker kommune presenterer et mangfold av kulturperler og historie i sine rette omgivelser, gjennom over 200 fotografier ledsaget av kortfattede tekster. Innholdet viser det store tidsmessige spranget fra flere tusen år gamle fornminner, til kulturaktiviteter og attraksjoner fra vår egen tid, og ikke minst, fantastiske bilder fra kommunens rike og varierte natur. Skrevet og fotografert av Tom Schandy og Tom Helgesen.

 

 


 

 

RØYKEN

Dette er ei bok om Røyken kommune med historie og natur fra alle tettstedene som utgangspunkt. På 160 sider får vi gjennom 200 vakre fargebilder og fine tekster presentert Røyken kommunes mangfold – de flotte markaområdene, badestrendene, kystlinjen og kulturlandskapet. Innholdet viser det store tidsmessige spranget fra flere tusen år gamle fornminner, til kulturaktiviteter og attraksjoner fra vår egen tid, og ikke minst, fantastiske bilder fra kommunens rike og varierte natur. Tekster og bilder av Tom Helgesen og Tom Schandy

 

 


 

 

FANTASTISKE FINNEMARKA

Fantastiske Finnemarka er boka om de vide skogområdene mellom Tyrifjorden, Drammensvassdraget og Lierdalen. Tekstene i de 16 forskjellige kapitlene, fordelt over 240 sider, er ledsaget av rundt 230 lekre fargebilder og seks forskjellige kart.

Her skal leserne få bli kjent med alt fra finneinnvandringen på 1600-tallet, krigshistorie, geologi, flora, fiske og dyreliv til serverings-og overnattingssteder, frilufts- og idrettsliv, naturvern, vannkilder og skogbruk.

 

 


 

 

NATTENS LYDLØSE JEGERE

Nordiske Ugler

Uglene er blant våre mest fascinerende og folkekjære fugler. I Norge, Sverige og Finland hekker 11 arter i ulike miljøer, fra jordbrukslandskapet i sør til fjelltoppene i nord.

Selv om man sjelden ser ugler, finnes de ofte i nærheten av oss. De fleste artene er tilpasset et liv nattestid.

 

 


 

 

Norske Eventyrere

Verdenskartet er for lengst fargelagt. Det er ingen hvite flekker igjen å oppdage. Med denne boka setter Stein. P. Aasheim søkelyset på nordmenn som oppdaget. To-tre av dem har vi visst om hele tiden, men alle de andre? De som ikke fikk plass på sokkel eller portrett på pengesedler? I Norske eventyrere får vi også bli bedre kjent med de mer ukjente. Med spennende illustrasjoner og glitrende språk kan du være med forfatteren inn i tropene, i ugjestmilde, polare strøk, blant pionerene av skippere og fangstfolk, på spektakulære havkryssinger og til slutt den ”nye” tiden med eventyrere som Bernt Balchen og Tryggve Gran. Boka avsluttes med kapitlet om Helge Ingstad, som ble født i ”heltetidens siste time”.

 

 

 


 

 

Norske Perler 2

Da boka ”Norske perler” ble utgitt i 2012, var det mange flotte steder i landet som det ikke ble plass til. Nå presenterer naturfotografene og forfatterne Tom Schandy og Tom Helgesen 100 nye natur- og kulturperler fra vårt langstrakte land i ”Norske perler 2”. Noen er kjente for folk flest, mens andre er mindre kjente. Alle fylkene er representert i boka, og rundreisen starter ved slusene i Haldenvassdraget i Østfold og ender oppe ved Båtsfjord og Pasvik i Finnmark. På de 208 sidene vil boka inspirere deg til å oppdage og oppleve noen av Norges mange fantastiske natur- og kulturperler.

 

 

 


 

 

Årets julegave: ”På tur i Buskerud”

I forbindelse med at Ringerikes Turistforening (RT), Kongsberg og Omegns Turistforening (KOT) og Drammens og Oplands Turistforening (DOT) feirer henholdsvis 120- og 125-årsjubileum i 2013 hadde de tre foreningene et ønske om å motivere folk til å gå mer på tur. Derfor gir de ut denne boka i samarbeid med Forlaget Tom & Tom. I ”På tur i Buskerud” presenterer de tre foreningene 67 av de flotteste turene i fylket, signert et knippe av fylkets mest aktive turgåere og turskribenter. Hver tur er ledsaget av flotte bilder, faktaramme og kart.

 

 

 


 

 

Årets nyhet: Flom i Norge

Flomboka er skrevet av Norges største flomekspert, Lars Andreas Roald, som til daglig jobber ved hydrologiavdelingen hos NVE. Store flommer og flommer i tettbygde strøk er de naturulykkene som fører til de største økonomiske tapene år om annet i Norge, og denne boka er resultatet av et langvarig forskningsarbeid som startet med forskningsprosjektet HYDRA i årene 1996-2000 etter storflommen ”Vesleofsen” i 1995.  Boka gir en oversikt over store flommer i Norge i ulike landsdeler og vassdrag, forteller om årsaker og skader og gir eksempler på hvordan flommene er beskrevet av folk som opplevde dem. ”Flom i Norge” tar også opp hvordan klimaendringer vil påvirke flombildet. Boka inneholder både historiske bilder, gamle malerier og nye, aktuelle fotos fra årets flommer. Her er alt fra ”Kvasshyllanraset” (1345) og ”Storofsen” (1789) til ”Fridas” (2012) herjinger og vårflommen i 2013.

norske perler fra Tom Helgesen og Tom Scandy

 

 

 


 

 

Naturperler i Vestfold

Vestfold fylke har mye flott natur å by på. Her er store vassdrag, dype skoger, frodig kulturlandskap og en fantastisk skjærgård med en rekke spennende øyer. For første gang har denne variasjonen av vakker natur blitt samlet mellom to permer.

 

 


 

 

Drammen 200 år

Drammen feirer 200 år som by i 2011, men er livsfrisk som aldri før, noe ikke minst denne boka viser. Her kan du bli med på en rundtur med innlagte stopp både i byen, langs elva, i bydelene, på idrettsarenaene eller i marka. Selve jubileumsåret 2011 har fått bred dekning i boka, og mange av arrangementene har kommet med.

Boka er til salgs NÅ i butikkene til Norli, Notabene og Ark i Drammensområdet. Boka er i stort praktbokformat på 256 sider, men koster KUN KR. 398,-. Ta kontakt ved kjøp av større kvantum. Ypperlig gavebok for bedrifter og organisasjoner.

 

BESTILL BOKEN HER.

 

Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS